‘Na de vrede’ – 75 (76) jaar bevrijding

Helaas kunnen de geplande voorstellingen van Na de Vrede op 1 en 4 mei 2021 vanwege de aanhoudende Corona maatregelen niet doorgaan. Er zijn tot nader orde geen voorstellingen gepland.

NA DE VREDE

Geschreven door Jos Ahlers, gebaseerd op de ontroerende oorlogsherinneringen van zijn vader Gerhard Ahlers. In ‘Na de vrede’ wordt een spannend spel gespeeld met werkelijkheid en verbeelding. Daders en slachtoffers van toen raken in gesprek met familieleden die nu leven. De conclusie: voor sommige mensen begint de oorlog pas na de vrede.

In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog heerst chaos in Nederland. De bezetter trekt zich terug. De bevrijder is nog niet gearriveerd. Goed en fout, loyaliteit en eigenbelang, geloof en wanhoop strijden om voorrang. Op een avond vlak voor de bevrijding verschijnt een SS-officier in de dorpspastorie van Pastoor Beumer. Wat is de reden van zijn bezoek? Heeft het te maken met de jonge onderduiker? De keuzes die tijdens die duistere avond worden gemaakt, klinken nog generaties door.

Regie: Fred Rosenhart.

RESERVEREN

april 17, 2021